HMB Signaal is een samenwerking aangegaan met Onwijs, en wordt het servicepunt in Noord-Nederland. Onwijs heeft zich in de loop der tijd gespecialiseerd in software voor zorginstellingen, musea, bibliotheken, onderwijs en meer. Hierbij leveren ze software en applicaties op maat voor jouw doelgroep. Benieuwd naar hoe het werkt? Kom langs in onze showroom waar wij een aantal modellen hebben klaar staan die wij kunnen demonstreren en je ze zelf kunt testen.

De voor de zorg ontworpen BelevenisTafel, is een veelzijdige gebruiksvriendelijke multitouch-tafel met ontspannende, leuke, interactieve en educatieve programma’s voor alle leeftijden en niveaus. De BelevenisTafel is in eerste instantie met succes ontworpen voor de ouderenzorg, maar inmiddels ook volledig doorontwikkeld voor de gehandicaptenzorg.

De belevenisTafels zijn rolstoelvriendelijk en ook nog eens kantel- en in hoogte verstelbaar. Niemand wordt buitengesloten en er is ontspanning voor iedereen. Je bent niet gebonden aan één vaste plek, zodat je overal kwalitatieve ontspanning en mind training kan aanbieden.

Ouderen BelevenisTafelDe belevenisTafel brengt ouderen weer samen met hun omgeving. Er kan samen mee gespeeld worden en dit verbindt ouderen weer met elkaar. Het is positief voor zowel de geest als de fysieke gesteldheid.  Daarnaast zijn er tal van spellen voor een prettige en unieke ervaring. Je bent namelijk nooit te oud om te spelen!

De tafel gaat uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van een persoon. Op de digitale speeltafel kun je actie-reactie spellen spelen, woord- en taalspelletjes doen, puzzels maken, foto’s of filmpjes bekijken en nog veel meer. Bovendien heeft de tafel geen scherpe randen. Je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd aan de tafel zitten, en de tafel is overal te gebruiken waar een stopcontact is.

De software is intuïtief en wordt bediend door aanraking van het MultiTouchscherm. Je kunt de software zonder uitleg zelf bedienen. Of je nu in een groep zit of alleen bent, de BelevenisTafel biedt ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen.

Samen Beleven BelefenisTafel

Samen beleven

Het idee achter de BelevenisTafel is om samen met elkaar activiteiten te ondernemen. De verschillende soorten programma’s nodigen uit om te luisteren, vertellen, zingen en met elkaar te praten. Dit zorgt voor vrolijke momenten, en verbindt mensen door het samenspel dat op gang komt. Ook zorgt de tafel voor beweging wat de motoriek stimuleert.

Programma’s voor de ouderenzorg

Verschillende aspecten van de ouderenzorg worden ondersteunt door de BelevenisTafel. De programma’s kunnen een aanvulling bieden op het activiteitenprogramma van een zorginstelling. Bovendien verschijnen er regelmatig updates die gebaseerd zijn op gerichte vragen van medewerkers in de zorg.

Reminisceren

Met de BelevenisTafel komen gesprekken over het verleden op gang. Muziek van vroeger, praatplaten, vrolijke kinderliedjes en oude televisieprogramma’s helpen hierbij.

Dementie

Ook zijn er speciale programma’s voor mensen met dementie. Deze programma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. De basis is actie-reactie, een kleine handeling kan al een duidelijke reactie geven.

Wij horen regelmatig dat de BelevenisTafel zorgt voor blijdschap door middel van een glimlach of een andere reactie van mensen van wie men nauwelijks nog een reactie verwachtte.

Braintraining

Tekenspelletjes, quizzen, activiteiten met bewegelijk en ruimtelijk inzicht, evenwichtspelletjes, memory, beelden herkennen, voorwerpen sorteren en meer spellen ondersteunen de Braintraining. De spellen zijn op niveaus van zeer eenvoudig tot moeilijk en zorgen voor een uitdaging.

Ontspanning

Muziek, spelletjes en video zorgen voor ontspanning met de BelevenisTafel. Zo krijg je plezier uit de bijzondere polygoonjournaals, legendarische voetbalwedstrijden, vrolijke televisiefragmenten en hartverwarmende foto’s van het koningshuis. De jukebox zorgt voor klanken uit het verleden, deze vrolijke muziek nodigt natuurlijk uit tot meezingen.

BelevenisTablet

Steeds meer zorginstellingen gebruiken naast de BelevenisTafel nu ook de BelevenisTablet. Er zijn twee tablets, één voor gehandicapten zorg, en één voor ouderen. De Tablet is eenvoudig te bedienen en gebruiksvriendelijk. Beide versies van de tablet hebben meer dan 60 spellen die helemaal afgestemd zijn op gebruikers. Daarnaast is het mogelijk om de Belevenis Tablet in te zetten voor videobellen. Zo komen familieleden eenvoudig in contact met hun dierbaren.

Interesse gekregen in onze mooie producten, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!