Audiovisuele oplossingen voor de overheid - HMB Signaal

Audiovisuele apparatuur voor overheidsinstellingen

Audiovisuele oplossingen voor de overheid

AV inrichting voor gemeente,provincie en waterschap

De raadzalen zoals wij ze kennen zijn langzamerhand aan het veranderen. Ze worden niet enkel meer gebruikt voor raadsvergaderingen, maar ook voor persconferenties, presentaties en bruiloften. Was er vroeger een tribune voor betrokken burgers, tegenwoordig staat er een intelligent audiovisueel vergadersysteem die de gebeurtenissen in de raadzaal via een live stream laagdrempelig beschikbaar stelt voor geïnteresseerden. Wij bieden verschillende audiovisuele oplossingen voor de overheid aan. Niet alleen in Groningen, Friesland en Drenthe, maar door heel Nederland.

Audiovisuele oplossingen voor de overheid

Het inzetten van audiovisuele oplossingen is niet enkel een manier om een gebeurtenis via live stream te delen. Het systeem stelt je tevens in staat om een gebeurtenis te structureren en van A tot Z vast te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tonen van agendapunten, sprekers en stemmingsuitslagen, maar ook aan een accurate archivering middels zogenaamde ‘videotulen’. Deze digitale notulen op beeld zijn tot op de seconde nauwkeurig doorzoekbaar en eenvoudig terug te kijken.

Audiovisuele oplossingen voor de overheid

In onze nieuw aan te meten 1.5 meter samenleving is een dergelijk systeem een uitstekende manier om jouw bereik te vergroten en meer betrokkenheid te creëren. In het geval van bijvoorbeeld een raadsvergadering vereenvoudig je daarnaast het takenpakket van de gehele griffie en helpt het systeem tevens om de richtlijnen rondom veiligheid te waarborgen. Uiteraard is het systeem volledig aangepast aan de wensen van nu; uiterst betrouwbaar en eveneens gebruiksvriendelijk. Al met al een hoop voordelen!

Betrouwbaarheid en bedieningsgemak en kwaliteit zijn toch wel de belangrijkste eigenschappen die een discussie systeem/vergader systeem moet hebben. Een voorzitter moet vooral de aandacht bij de discussie houden in plaats van zich bezig te houden met het instellen of bedienen van het systeem. Een soepel verloop van de vergadering scheelt gewoon kostbare tijd.
De discussie/vergadersystemen zijn bedraad en draadloos verkrijgbaar en zijn van de nieuwste ontwikkelingen voorzien; Zo hebben wij systemen waarbij elke vergaderpost een eigen Touch display heeft waarop welke onderwerpen ter discussie staan, hoe de agenda eruit ziet, wat de spreektijden zijn, wie er spreken en wie alle deelnemers zijn, inclusief alle benodigde achtergrondinformatie. Op de vergaderpost kun je eenvoudig aanmelden door een pasje tegen de NFC-lezer die in het beeldscherm zit te houden. Eenmaal aangemeld kun je deelnemen aan stemrondes (anoniem of herkenbaar), waarbij de uitslag direct op het centrale beeldscherm en het eigen display getoond worden. Het conferentiesysteem kan ook geïntegreerd worden met een camerasysteem.

Software die je helpt om zowel tijd als geld te besparen; een oplossing die wij voor je in huis hebben. Onze intelligente software helpt je om processen die normaliter tijdrovend zijn, te automatiseren. Denk hierbij aan de invoer van metadata als de naam van de spreker en de naam van de partij, moties, amendementen en stemmingsuitslagen. Onze service zorgt verder voor optimale synergie, dankzij de naadloze koppeling met systemen van bekende leveranciers van raadsinformatie- en papierloze vergadersystemen.

Een discussiesysteem , een camerasysteem, een audiosysteem, beeldschermen, ringleidingen.. Allemaal apparaten die met elkaar moeten communiceren om een vergadering in goede banen te laten verlopen. Dit betekent veel inregelen en afstellen op de specifieke behoefte van de vergadering.

Gelukkig is er een oplossing voor die met een simpele druk op de knop alle apparaten in de juiste stand zet! Maak een keuze op de touchscreen om de gewenste stand te activeren en alle apparaten schakelen in en zijn klaar voor gebruik. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Beeldschermen die automatisch inschakelen en op de juiste input en volume staan.
  • Een audiosysteem die bij een besloten vergadering uit staat en bij een publieke vergadering op het juiste geluidsniveau staat en daarbij de ringleiding activeert voor slechthorend publiek.
  • Een discussiesysteem die de juiste deelnemers geladen heeft en de camera’s activeert voor de opname.
  • Maar ook de hoeveelheid licht instellen door de verlichting en zonwering aan te passen.

Zo een greep uit de mogelijkheden die een room control systeem biedt. Alle functies volledig naar wens in te richten. Zo eenvoudig of zo uitgebreid als je maar wilt. De bediening kan via een knoppenpaneel, een tablet of zelfs je eigen smartphone.

Dat raadsvergaderingen gestreamed worden en on demand terug te kijken zijn is niks nieuws. Maar is het tegenwoordig nog wel genoeg? Om een raadsvergadering aan de 1,5 meter regels te laten voldoen, zijn veel gemeentes genoodzaakt in een afgeslankte vorm verder te gaan. Simpelweg omdat veel raadzalen niet groot genoeg zijn om gepaste afstand van elkaar te houden.

Er is nu een nieuwe web-based oplossing die het mogelijk maakt een volwaardige raadsvergadering online te houden waarbij ieder raadslid vanuit huis deelneemt. De voorzitter kan de vergadering starten en controleren vanuit huis. Net als in de raadzaal kan de voorzitter de discussie leiden door te bepalen wie er mag spreken en stemmingsrondes te initiëren. Deelnemers krijgen na het inloggen een plek toegewezen en hebben via een controlbar dezelfde mogelijkheden voor microfoonactivatie en stemmen als de fysieke discussieposten. De vergaderingen zijn beschikbaar als livestream en Video on Demand met de agendapunten,stemmingen en stemmingsresultaten netjes aan het beeld toegevoegd.

Ben je geïnteresseerd in een van onze oplossingen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!