AV oplossingen voor de zorg - privacyfolie, touchtafels, geur - HMB Signaal

Oplossingen voor de zorgsector

De tijd voor vernieuwing is aangebroken in de zorg

Een schitterende herinnering of even een helder moment. Deze momenten zijn spaarzaam voor vele ouderen. Desalniettemin erg waardevol. Deze geluksmomenten brengt HMB Signaal weer naar boven, met tal van interactieve spellen is dit ook nog eens ideale beweging. Je bent immers nooit te oud om te spelen! Wij bieden verschillende audiovisuele (AV) oplossingen voor de zorg zoals: een touchtafel, privacyfolie, geurmarketing, narrowcasting en muziekinstallaties.

Ziekenhuizen, de tandarts, huisarts, het verzorgingstehuis of verpleegtehuis, roepen bij veel mensen onmiddellijk negatieve gevoelens en associaties op zodra ze aankomen. Dat terwijl medische specialisten juist alles er aan proberen te doen om hun patiënten op hun gemak te stellen. Dit is niet altijd een eenvoudige taak aangezien patiënten vaak gespannen, bezorgd en emotioneel zijn. Klinkt bekend? Kijk rustig rond op onze website, indien je graag individueel advies wenst kunt je contact met onze adviseurs opnemen!

Onze oplossingen

Hieronder kun je meer informatie vinden over de verschillende AV oplossingen voor de zorg die wij aanbieden.

Digital signage zorg

Met narrowcasting kun je heel veel verschillende soorten content aanbieden. Die je weer helpt bij het leveren van optimale zorg. Neem de spanning in de wachtkamer weg met bijvoorbeeld nieuwsberichten, die even de aandacht van de patiënt verleggen. Ook kun je de patiënt informeren over de komende behandeling of andere relevante gezondheidsinformatie.

Maar dat is nog niet alles, je kunt onze narrowcasting software ook aan de achterkant van uw organisatie gebruiken. Het is ook mogelijk om digital signage te gebruiken als real-time informatievoorziening voor medewerkers. Narrowcasting verbetert de interne processen van de organisatie.

Narrowcasting is onmisbaar in elke organisatie. Wil je meer weten over narrowcasting? Klik dan hier.

Muziek als nieuwe behandelmethode?

Het is natuurlijk een raar beeld dat iemand nog even helemaal los gaat op Armin van Buuren of aan het genieten is van The Beatles vlak voordat hij geopereerd wordt, maar eigenlijk moet dit de normaalste zaak van de wereld zijn.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat muziek voor, tijdens en ook na de operatie pijn- en angstgevoelens verminderen. Daarnaast heeft muziek ook een positief effect op het herstel van de patiënt. De pijnscore van iemand die naar muziek heeft geluisterd is vele malen lager, dan iemand die niet naar muziek heeft geluisterd. Herstellen met een Hollandse meezinger, ideaal en het heeft in tegenstelling tot medicijnen geen bijwerkingen.

Profiteer daarnaast ook van de emotionele kracht van muziek. De aandacht van de patiënt gaat uit naar het geluid en niet naar de gedachten waarom hij of zij daar is. Ook brengt muziek betekenisvolle herinneringen met zich mee.

Wist je dat te weinig privacy als grootste ergernis wordt gezien in de zorg? Maar hoe los je dit complexe probleem nou op? Dit kan eigenlijk al heel eenvoudig, want simpele achtergrondmuziek doet wonderen. Gevoelige informatie hoeft niet de hele wachtkamer te horen. Daarnaast is een kille stilte in de wachtkamer erg ongemakkelijk. Maak daarom het wachten wat aangenamer met onze muzikale AV oplossingen voor de zorg.

Geurmarketing Groningen Friesland DrentheWist je dat geur het sterkst verbonden is met emoties en herinneringen? Dat onze reukzin 75% van onze dagelijkse emoties bepaalt en een belangrijke rol speelt bij het geheugen? Dat lavendel stress verlagend is? De voordelen van een positieve geur zijn oneindig. Creëer een onvergetelijke beleving die ideaal is voor jouw cliënt, maar ook zeker voor jouw medewerkers.

Onze geuroplossingen kunnen ook maskerend zijn. De impact van nare geurtjes zoals: etensresten, chloor of urine zijn enorm. Zorg daarom voor een fijne sfeer. De mogelijkheden van geur zijn ongekend. Een vanille geur die de wachttijd verkort of een citroen geur die zorgt voor betere prestaties? Het kan allemaal voor je gerealiseerd worden. 

Wilt u meer weten over geurmarketing? Klik dan hier.

Zweetdruppels parelen op je bovenlip. ‘Dit gesprek gaat toch een andere kant op dan ik had verwacht’, denk je. De tranen prikken achter je ogen en je worstelt om je emoties niet te laten zien. Want om je heen – in andere glazen kantoren – voel je de ogen van al je collega’s op je gericht. ‘Hoe kan ik me nou veilig voelen in zo’n transparante omgeving’, vraag je je gespannen af.

Geen zorgen. Ook hiervoor hebben wij een goede AV oplossingen gevonden, namelijk schakelbare privacyfolie. Met de schakelbare privacyfolie van HMB Signaal verandert een transparante omgeving -als het moet- in een ruimte waar lastige gesprekken en mogelijk bijbehorende emoties veilig zijn voor andere ogen. Bijvoorbeeld in directiekamers, vergader-, behandel- of expositieruimtes. Overal waar in een transparante organisatie privacy gewenst is, brengt privacyfolie de oplossingen. Deze ondoorzichtige privacyfolie wordt met één druk op de knop doorzichtig.

Maar dat is nog niet alles! Zo kun je met één druk op de knop vlot een presentatie, bijvoorbeeld met een beamer, afspelen op wat net nog een doorzichtige wand was.

Wil je meer weten over ons schakelbaar privacyfolie? Klik dan hier.

Touchtafel
Even een schitterende herinnering of een helder moment. Deze geluksmomenten zijn spaarzaam voor veel ouderen. Desalniettemin erg waardevol. Zulke geluksmomenten brengen wij maar al te graag naar boven. Wij hebben de oplossing die ouderen weer stimuleert om actief bezig te zijn.

Maar dat is nog niet alles want, onze touchtafel brengt ouderen weer samen met hun omgeving. Er kan samen mee gespeeld worden en dit verbindt ouderen weer met elkaar. Het is positief voor zowel de geest als de fysieke gesteldheid.  Daarnaast zijn er tal van spellen voor een prettige en unieke ervaring. Je bent namelijk nooit te oud om te spelen!

Belevenistafels
Waar de tovertafels vanaf het plafond gecreëerd worden, is er ook de mobielere variant. De belevenistafels zijn rolstoelvriendelijk en ook nog eens kantel- en in hoogte verstelbaar. Niemand wordt buitengesloten en er is ontspanning voor iedereen. Je bent niet gebonden aan één vaste plek, zodat je overal kwalitatieve zorg kan aanbieden.

iFloor
Iedereen weet hoe belangrijk beweging is. Zeker naarmate je ouder wordt. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt voor een verbeterde spierkracht en goed uithoudingsvermogen. Verder zorgt het voor een betere nachtrust en helpt bij het zelfstandig uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden. Kortom lichaamsbeweging draagt bij aan een verminderde zorgvraag en lagere zorgkosten.

Maar hoe krijg je ouderen nou op een leuke interactieve manier in beweging?

Met de iFloor natuurlijk! Muziek maken met de vloer of een potje memory spelen, niets is te gek met deze innovatieve toepassing. Een bewegingsapparaat en geheugentrainer in één, ideaal zodat je de beste zorg kan aanbieden! Deze interactieve vloer zou je overal kunnen plaatsen, als eyecatcher in de wachtkamer of in de behandelruimte. De opties met onze AV oplossingen voor de zorg zijn eindeloos. Wil je meer weten over de IFloor? Klik dan hier.

Heb je vragen of wil je meer weten over een touchtafel, privacyfolie, geurmarketing, narrowcasting en muziekinstallaties? neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over onze audiovisuele oplossingen!

Referenties

We werken al meer dan 25 jaar met veel verschillende partners in heel Nederland.