Videoconferencing Groningen - Friesland - Drenthe - HMB Signaal

Videoconferencing

De nieuwe manier van vergaderen

video-vergaderen

De nieuwe manier van vergaderen

Videoconferencing (ook wel videoconferentie, hybride vergaderen of video-vergaderen genoemd) maakt vergaderen over afstand mogelijk. Hierbij gaat het om het online vergaderen met behulp van video en audio. Met Videoconferencing kun je dus eenvoudig de meeting starten met zakenrelaties, partners of klanten die bijvoorbeeld in een ander land gevestigd zijn of op een behoorlijke reisafstand gevestigd zijn. Met de juiste software is het naast het zien en horen van jouw partner of klant ook mogelijk om bestanden te delen, of er zelfs samen in te werken.

videoconferentie Groningen, Friesland, Drenthe

Waarom video-vergaderen

Videoconferencing heeft vele voordelen, zo hoef je bijvoorbeeld niet meer te reizen of in de file te staan wat je niet alleen reiskosten maar ook nog is veel tijd scheelt. Het niet hoeven te reizen heeft nog een groot voordeel, zo ben je namelijk Maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen (MVO), aangezien je geen CO2 meet uitstoot. Uit een onderzoek van Wainhouse research bleek dat maar liefst 94% van bedrijven die gebruik maken van videoconferencing een stijging in productiviteit bij hun medewerkers zagen. Naast alleen video-vergaderen kunnen wij ook een complete meeting room of huddle room voor in inrichten met verschillende room solutions.

Ons aanbod

Voor videoconferencing bieden wij een alles-in-één pakket aan. In dit pakket zit alles wat je maar nodig kan hebben voor een succesvolle online vergadering. Denk hierbij aan;

- Microfoon
- Camera's
- Schermen (verschillend formaat mogelijk, ook met touch-functie)
- PC's (optioneel)
- Professionele installatie en uitleg

Deze producten zijn naast videoconferencing ook nog is uitermate geschikt voor het geven van een webinar. Wij bieden deze producten aan in drie verschillende pakketten. Deze pakketten zijn beschikbaar voor een vast bedrag per maand, en met 3 keuzemogelijkheden zit er ongetwijfeld een systeem naar wens voor jou bij! 

Logitech videoconferencing vergader oplossingen

Logitech RallyVoor videoconferencing bieden wij producten aan van verschillende merken, waaronder die van Logitech. Bij de complete vergader oplossingen van Logitech maken wij onderscheid tussen drie verschillende modellen, namelijk;

 • – De Logitech Small (kleine ruimtes, max. 5 mensen)
 • – De Logitech Medium (medium ruimtes, max 14 mensen)
 • – De Logitech Large (grote ruimtes, minimaal 14 mensen)
 •  

Voor deze modellen geld dat deze verkrijgbaar zijn voor zowel Teams al Zoom. Wij zorgen ervoor dat je met 1 druk op de TAP touchcontroller jouw vergadering kunt starten, eenvoudiger kan het niet! Voor elk van deze modellen zijn veel optionele extra’s beschikbaar waarmee je in elke ruimte kunt op of afschalen wanneer het nodig is.

Logitech MeetUp De Logitech room solution Small is een videoconferencing-product dat gespecialiseerd is voor kleinere (Huddle) ruimtes. De Logitech Meetup uit de room solution Small beschikt over de volgende eigenschappen:

 • – Auto Framing (De camera focused automatisch op de gene die spreekt.)
 • – Eenvoudig aan te sluiten met een enkele USB 3.0 kabel
 • – 4K beeldkwaliteit
 • – 3 ingebouwde microfoons met noise-cancelling die omgevingsgeluid wegfilteren.
 •  
 • De ingebouwde microfoons hebben een bereik van maximaal 4 meter, dit bereik kan indien nodig vergroot worden met behulp van een extra microfoon. 
 •  

Logitech MeetUpBij aanschaf van deze oplossing ontvang je naast de Logitech Meetup ook een minicomputer (NUC) en een TAP touchcontroller, dit is een tablet van  ruim 10 inch welke door de aanwezige bewegingssensor  het videoconferencing systeem klaar zet voor gebruik. Indien de vergadering in de agenda geplaatst is kun je met 1 druk op de knop de vergadering starten.

Logitech RallyVoor deze modellen geld dat deze verkrijgbaar zijn voor zowel Teams al Zoom. Wij zorgen ervoor dat je met 1 druk op de TAP touchcontroller de vergadering kunt starten, eenvoudiger kan het niet! Voor elk van deze modellen zijn veel optionele extra’s beschikbaar waarmee je in elke ruimte kunt op of afschalen wanneer het nodig is.

De medium oplossing  is een set van Logitech die geschikt voor ruimtes vanaf 8 personen.

Bij aanschaf van deze oplossing ontvang je naast de Logitech Rally camera, speaker en 1 microfoon ook een minicomputer (NUC) en een TAP touchcontroller, dit is een tablet van ruim 10 inch welke door de aanwezige bewegingssensor het videoconferencing systeem klaar zet voor gebruik. Indien de vergadering in de agenda geplaatst is kun je met 1 druk op de knop de vergadering starten.

Belangrijke eigenschappen:Logitech rally ruimte

 • – Auto Framing (de camera focused automatisch om de gene die spreekt)
 • – Right Light (de camera past zichzelf automatisch aan op de helderheid van de ruimte)
 • – Video van studiokwaliteit
 • – Een losse tafelmicrofoon met een bereik van 4 meter rondom de microfoon, voorzien van noise-cancelling.
 •  

Logitech Rally PlusVoor deze modellen geld dat deze verkrijgbaar zijn voor zowel Teams al Zoom. Wij zorgen ervoor dat je met 1 druk op de TAP touchcontroller jouw vergadering kunt starten, eenvoudiger kan het niet! Voor elk van deze modellen zijn veel optionele extra’s beschikbaar waarmee je in elke ruimte kunt op of afschalen wanneer het nodig is.

De Large oplossing is een set van Logitech die geschikt voor ruimtes vanaf 14 personen. Bij dit product, ontvang je de Rally camera, 2 luidspreker en 2 microfoons.

Bij aanschaf van deze oplossing ontvang je naast de Logitech Rally camera, speaker en 2 microfoons ook een minicomputer (NUC) en een TAP touchcontroller, dit is een tablet van ruim 10 inch welke door de aanwezige bewegingssensor het videoconferencing systeem klaar zet voor gebruik. Indien de vergadering in de agenda geplaatst is kun je met 1 druk op de knop de vergadering starten.Logitech Rally Plus

Optionele extra's

Hoewel alle drie van de bovengenoemde modellen compleet zijn en goed te gebruiken zijn zonder extra accessoires, begrijpen wij dat je flexibel wilt zijn in toekomstige veranderingen. Daarom bieden wij naast de 3 roomsolutions ook nog verschillende optionele extra’s aan waarmee je elk model helemaal naar wens kunt opschalen.

Logitech Rally microfoon

Wanneer je met meer collega’s gebruik wilt maken van een van de vergaderoplossingen dan kun je een extra microfoon aanschaffen om ervoor te zorgen dat iedereen verstaanbaar blijft.. Elke microfoon kan simpelweg midden op de vergadertafel worden geplaatst en zal geluid opnemen in een straal van 4 meter om de microfoon heen. Met het behulp van een extra microfoon kun je dus gemakkelijk het maximaal aantal deelnemers verhogen. Deze microfoon kun je voor de medium en large oplossing aanschaffen. Voor de Room Solution Small zijn er ook expansion microfoons beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Logitech touchcontrollerMet behulp van een de Logitech Touchcontroller kun je gemakkelijk videogesprekken starten, beheren en beëindigen. De Touchcontroller is een 10,1 inch touchscreen waarmee je volledige controle hebt over elk gesprek. Het apparaat kan zowel aan de muur of aan een tafel gemonteerd worden en beschikt over een bewegingsmelder waardoor het zichzelf automatisch inschakelt als iemand het apparaat nadert. De Touchcontroller is, net zoals de videoconferencing-modellen, gemaakt door Logitech. Doordat alles van hetzelfde merk afkomstig is, werkt het allemaal goed samen. Wanneer je ervoor kiest om de Touchcontroller op de tafel te monteren zal deze netjes aangesloten worden en zal deze ook 180° draaibaar zijn. Het scherm zelf kan gemonteerd worden met een 14° hoek of op een verhoging waardoor de hoek 30° wordt.

Meer weten?

Natuurlijk voorzien wij je niet alleen van een vergaderoplossing van Logitech maar leveren en installeren wij vele A-merken beeldschermen in allerlei formaten en zorgen onze technici ervoor dat jouw vergaderoplossing plug en play werkt en dat alle bekabeling netjes en verantwoord wordt weggewerkt. Wil je meer weten over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!

Liever huren?

Naast het kopen van videoconferencing apparatuur kun je bij ons ook terecht om videoconferencing te huren. Onze monteurs zullen dan langskomen om de apparatuur te installeren en achteraf zullen wij deze ook weer ophalen. Op deze manier kun je al jouw tijd steken in het voorbereiden op de online vergadering.