Spreekraam, De plug-and-play spreek en luisterverbinding - HMB Signaal

Spreekraam, De plug-and-play spreek en luisterverbinding

#ééntegeneenzaamheid

Door de Corona-crisis is het voor veel bewoners van zorgcentra of patiënten van een ziekenhuis niet meer mogelijk om hun familie en/of naasten te zien en te spreken. Deze isolatie is voor bewoners niet te begrijpen en zij kunnen zeer eenzaam zijn. Wij begrijpen dat deze mensen hun familie en vrienden graag willen zien. Veel mensen kiezen ervoor om online met hun naasten te (video)chatten, en hoewel dit zeker een goed alternatief is, gaat er niks boven het echt kunnen zien van familie en vrienden. Om ervoor te zorgen dat familie en vrienden toch op bezoek kunnen komen, bieden wij spreekraam aan. Met dit product kunnen bewoners of patiënten toch met hun naasten praten zonder een gezondheidsrisico te vormen voor hun naasten of zichzelf.

Onze oplossing

Wij verhuren en verkopen een oplossing waarbij aan beide kanten van een raam een microfoon en speaker geplaatst wordt, zodat er gezellig met elkaar bijgepraat kan worden. Het is een simpele plug-and-play opstelling die iedereen ook zelf zou kunnen installeren. De microfoons staan tijdens een gesprek constant aan en staan op een klein statief, je hoeft de microfoons dus niet aan te raken om met elkaar te praten. Op deze manier kunnen meerdere mensen achter elkaar gebruik maken van dit spreekraam zonder dat de microfoons eerst elke keer schoon te hoeven worden gemaakt. 

Dankzij het raam kun je toch dicht bij elkaar komen, wat voor veel mensen een gezellig moment kan zijn in deze eenzame tijden. Dit spreekraam brengt mensen weer samen en zorgt voor verbinding, en een glimlach. Dit systeem is ideaal voor bijvoorbeeld zorgtehuizen, verpleeghuizen of ziekenhuizen, aangezien hier bewoners  verblijven die tot de kwetsbare groepen behoren en zeer vatbaar zijn voor het virus, maar toch graag hun naasten willen zien. 

Liever huren?

Naast het kopen van ons spreekraam kun je bij ons ook terecht om het spreekraam te huren. Onze monteurs zullen dan langskomen om de apparatuur te installeren en achteraf zullen wij deze ook weer ophalen. Op deze manier kunnen bewoners weer zo snel mogelijk praten met vrienden en/of familie. Bent je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!