MKB Noord: Are You Top Dutch?

MKB  avond en TOP Dutch!

Op dinsdag 3 oktober stond de 3e MKB avond op de planning. Hier werden presentaties gegeven over het aantrekkelijk maken van noord Nederland voor internationale bedrijven. Vooral Tesla wordt geprobeerd binnen te halen in de hoop dat dit veel nieuwe banen oplevert. De doelstelling van Top Dutch is om binnen 2 jaar minstens  2.000 nieuwe banen te creëren.

De campagne werd begin dit jaar gelanceerd, nadat de baas van autofabrikant Tesla bekendmaakte een fabriek in Europa te willen openen. Via sociale media word er geprobeerd om de fabriek naar Noord-Nederland te halen. De campagne kreeg veel steun, onder meer van prins Constantijn.

Tijdens deze presentatie ging het over hoe de campagne tot stand is gekomen en hoe Top Dutch in een korte tijd veel bekendheid kreeg en hoe noord Nederland internationaal op de kaart wordt gezet.

Wat is Top Dutch nou precies?

Top Dutch is een organisatie die, zoals eerder vermeld, Tesla naar noord Nederland wil brengen. Tesla wil naast haar Gigafactory in Nevada (V.S.), tweede fabriek in Europa opzetten. Deze Gigafactory’s betekenen niet zozeer dat ze gigantisch groot zijn (ook al wordt de fabriek maar liefst 100 voetbalvelden groot en kost de bouw ruim 5 miljard). Nee met giga worden het geplande aantal gigawatt die jaarlijks geproduceerd worden. Maar liefst 35 gigawatt per uur. In de fabriek zullen de accu’s gemaakt worden die dan vervolgens in de auto’s van Tesla terecht komen. Dit heeft natuurlijk personeel nodig en daar wil Top Dutch nou voor zorgen. Mocht het plan niet doorgaan en kiest Tesla een andere locatie, dan zullen de initiatief nemers tevreden terug kijken op het feit dat ze noord Nederland internationaal op de kaart hebben gezet.

HMB Signaal was niet alleen één van de vele aandachtige luisteraars, wij verzorgden net als voorgaande edities de audio, video, verlichting en technische ondersteuning. Hieronder zijn er nog enkele foto’s van de avond.

img-20171005-wa0004

img-20171005-wa0001img-20171005-wa0003

Adres:
Koningsweg 25 (Groningen)
Telefoon:
(050) 311 00 03
Email:
info@hmb-signaal.nl